Centre de càrrega aèria

Oficines, locals i aparcaments al servei de la càrrega aèria a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

El Centre de Càrrega Aèria de Barcelona, situat a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, es posiciona estratègicament a un dels grans rerepaïsos industrials i de consum.

El centre, amb una superfície de gairebé 40 hectàrees, té les instal·lacions organitzades entorn de dues línies d'operació diferenciades. A la primera línia se situen els operadors de handling, les companyies d'autohandling i els couriers, que operen tots en naus amb accés directe a la plataforma. D'altra banda, la segona línia es compon d'instal·lacions per a transitaris, un emplaçament ideal per a aquells agents de càrrega relacionats amb les operacions de primera línia i per als operadors de la cadena logística del transport aeri en general.

Aviones de carga en la plataforma del aeropuerto de Barcelona-El Prat

El Centre de Càrrega Aèria de Barcelona, en expansió constant, es troba immers en les obres d'ampliació de la primera i la segona línia i hi ha planificada una tercera fase dins del seu Pla estratègic.

L'edifici de serveis generals

Amb un disseny funcional i emblemàtic, l'edifici de serveis generals acull més de 80 empreses que intervenen en la cadena logística del transport aeri de mercaderies. És el punt neuràlgic del Centre de Càrrega Aèria on s'interrelacionen les companyies més importants aèries, GSA, transitaris i agents de duanes, entre d'altres, tots instal·lats en règim de lloguer i a pocs metres de les terminals de primera línia. L'edifici disposa d'un centre de negocis totalment equipat i de serveis de restauració. Així mateix, l'Administració pública disposa d'un centre destinat a allotjar els serveis que intervenen en l'operativa aeroportuària, duanes, serveis fitosanitaris, veterinaris i instal·lacions del Lloc d'Inspecció Fronterera.

Per què operar al Centre de Càrrega Aèria de Barcelona?

  • Es troba integrat en una plataforma logística única a tot Europa: a una àrea de 7 quilòmetres de radi hi ha 2.000 hectàrees dedicades a la logística.
  • Té una situació estratègica: ubicat a un gran rerepaís industrial i de consum.
  • Disposa de comunicacions per carretera, i està molt pròxim al port.
  • Possibilita la integració en un únic recinte de tots els operadors de la cadena logística, la qual cosa redueix els terminis de lliurament i els costos.
  • Està operatiu 24 hores, 7 dies a la setmana.
  • Disposa d'un Lloc d'Inspecció Fronterera per a tot tipus de productes i d'un centre de l'Administració pública amb tots els serveis de duanes que intervenen en l'operativa aeroportuària.
  • Allotja més de 100 empreses a les seves instal·lacions: transitaris, GSA, companyies aèries, integradors o couriers, etc.
  • Disposa de 4 operadors de handling al seu servei.
  • Possibilita l'adaptació de les instal·lacions als requeriments específics dels clients: càmeres especials per a animals vius, productes peribles, mercaderies valuoses, serveis de paqueteria urgent, etc.
  • Disposa d'un edifici de serveis generals equipat amb un centre de negocis, restaurant, servei de càtering, aparcament, etc.