Sortides

Compartiu:

Taulells de facturació

L'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat té dos grans edificis terminals: T1 i T2. L'aeroport segueix el criteri d'ús de terminals per companyies, independentment de quina sigui la destinació del vol. Els taulells de facturació es troben als punts següents:

Actualment, a causa de la reorganització operativa per a fer front a les necessitats imposades per la crisi sanitària del covid-19, les aerolínies operen en la terminal T1. La terminal T2 roman tancada.

Per a més informació sobre l'equipatge de mà i el facturat podeu consultar l'enllaç següent:

Es recomana arribar a l'aeroport amb temps suficient per evitar imprevistos. La norma general és:

  • Vols no Schengen: 3 hores abans de la sortida.
  • Vols Schengen i nacionals: 2 hores abans de la sortida programada.
Màquines autofacturació

L'aeroport disposa, a la planta de facturació de la terminal T1, de màquines d'autofacturació per a vols de les companyies Aegean Airlines, Air Canada, Air Europa, Air France-KLM, American Airlines, Brussels Airlines, Delta Airlines, Egyptair, Iberia, Korean Air, LEVEL, Lufthansa, LATAM, Royal Air Maroc, Turkish Airlines, United Airlines i Vueling. Al Corredor Barcelona-Madrid, la companyia Iberia disposa de màquines per al pont aeri. La companyia Norwegian posa a disposició dels seus passatgers sis màquines al vestíbul de la terminal T2 B.

Així mateix, hi ha sengles llocs d'autofacturació per a passatgers en trànsit situats al passadís de connexió de la planta 2 (Air France-KLM i Lufthansa) i a la zona d'embarcament B (Air France-KLM).

Facturació en línia

La majoria d'aerolínies permeten fer la facturació en línia a través dels seus llocs web abans d'anar a l'aeroport. Obtindràs la targeta d'embarcament i podràs passar directament pels filtres de seguretat si només portes equipatge de mà.

Recorda que has d'imprimir tots els documents de viatge (bitllet electrònic, targeta d'embarcament, etc.). Tingues en compte que algunes companyies apliquen un recàrrec per la reemissió de la targeta d'embarcament a l'aeroport.

Facturació en línia mòbil

Amb la facturació en línia mòbil podeu fer la facturació i rebre la targeta d'embarcament al vostre terminal mòbil a través de correu electrònic, SMS o aplicacions per a dispositius mòbils. Si no has de facturar pots acudir directament al control de seguretat.

Control de seguretat

Tots els passatgers han de passar el control de seguretat per accedir a la zona d'embarcament, travessant un arc detector de metalls i passant per un equip de raigs-X l'equipatge de mà i la resta d'objectes que portin (abrics, jaquetes, mòbils, claus). Els líquids permesos i els equips electrònics sense funda s'han d'extreure de la resta de l'equipatge de mà. Per facilitar el pas dels objectes per l'escàner, especialment en el cas d'articles petits, s'han d'utilitzar les safates especials que hi ha a disposició dels usuaris.

Abans de passar el control de seguretat, se sol·licitarà al passatger la targeta d'embarcament.

L'aeroport disposa d'accessos preferents a les terminals T1 i T2 per a l'ús de persones amb mobilitat reduïda, els passatgers amb carros de nadó i les tripulacions.

Ambdues terminals disposen de Fast Lane (carril ràpid) a disposició de les companyies per a l'ús dels passatgers preferencials.

comprar accesos fast lane

Control de passaports

Si la destinació del teu vol és un país que no pertany a l'espai Schengen hauràs de passar el control de documentació.

El document bàsic de viatge és el passaport, si bé es pot viatjar a alguns països amb el DNI. Així mateix, alguns països exigeixen visat, certificat de vacunes, passaport en vigor fins a 6 mesos després de la data d'arribada, etc. Consulteu la vostra companyia aèria.

Embarcament

Les diverses zones d'embarcament es troben situades als punts següents:

Consulteu les pantalles d'informació per conèixer la porta d'embarcament. Romaneu atent a aquestes pantalles, perquè l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat no emet avisos per megafonia d'assignació o canvi de portes d'embarcament.

La zona d'embarcament de Barcelona-El Prat us ofereix un gran centre comercial amb ofertes i descomptes a les seves botigues duty free i espais de firmes molt conegudes de moda, complements, electrònica, esports, regals i joguines. Gaudiu d'una oferta variada i selecta de cafeteries i restaurants i relaxeu-vos a les nostres sales VIP. Tota la zona comercial disposa de nombroses pantalles d'informació perquè pugueu comprovar en cada moment la porta d'embarcament del vostre vol.

A la porta d'embarcament heu de mostrar, al personal de la companyia, la documentació corresponent per verificar la vostra identitat. Així mateix, consulteu amb la vostra companyia la documentació vàlida que cal presentar al personal.