RC Tipus de visites

Visites Culturals

AVÍS                             

El programa de visites a l'aeroport no està disponible temporalment. Disculpin les molèsties.

L’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ofereix visites gratuïtes a les seves instal·lacions amb l’objectiu de donar a conèixer, principalment al món acadèmic, l’entorn aeroportuari i els diferents processos que en ell es desenvolupen.

Premis i reconeixements

El 17 de juny de 2009 va entrar en servei la terminal T1, una infraestructura que va acabar de descobrir Barcelona-El Prat com l'aeroport de referència del sud d'Europa. Des de llavors, les instal·lacions aeroportuàries han estat reconegudes en diverses ocasions per institucions de diferents àmbits socials.

El 2009 l’aeroport va rebre el premi a l’Excel·lència Logística de la Fundació ICIL per les proves de posada en marxa realitzades a la terminal T1. També va ser guardonat amb el premi al Millor Projecte Nacional de l’any al Barcelona Meeting Point i amb el premi El Vigía a la millor infraestructura de l’any. El pla de comunicació sobre l’entrada en servei de la terminal va rebre, així mateix, el reconeixement del Col·legi de Periodistes de Catalunya en la categoria de gestió de crisi.

La terminal T1 ha rebut el seu major reconeixement en dues ocasions amb el premi al Millor Aeroport Europeu de més de 25 milions de passatgers, concedit per l’Airport Council International (ACI) els anys 2010 i 2014. Aquest premi reconeix l'excel·lent acompliment en totes les àrees clau, gràcies a la inversió efectuada en la infraestructura, i també en el fort compromís amb la sostenibilitat ambiental i el gran increment de noves rutes i de trànsit internacional.

El 2010, la xarxa de periodistes de turisme de Catalunya, ACPETUR, va reconèixer la T1 amb el guardó Ali Bei com la millor aportació a la qualitat turística. Així mateix, l’escola de negocis ESIC va concedir el premi ASTER de comunicació a la campanya de comunicació “Volem”, que es va dur a terme amb motiu de la posada en marxa de la T1.

Durant quatre anys, 2011, 2012, 2014 i 2017, l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ha estat designat millor aeroport del sud d’Europa amb el premi Skytrax, guardó emmarcat en els World Airport Awards i que s’atorga conforme a enquestes fetes a prop d’11 milions de passatgers de més de cent nacionalitats. El 2012, la publicació digital Airline Network News & Analysis va guardonar Barcelona-El Prat amb el premi Euro Annie com l’ aeroport amb més creixement de passatgers d’Europa en la màxima categoria (més de 10 milions de passatgers). Així mateix, el 2017 Airline Network News and Analysis (www.anna.aero) va reconèixer l’aeroport barceloní com l’aeroport amb més rutes noves de llarg recorregut de l’any (entre l’agost del 2016 i l’agost del 2017).

Espais solidaris

L'Aeroport de Barcelona-El Prat ha posat en marxa el projecte Espais Solidaris, una iniciativa emmarcada en la política d'acció social externa d'Aena, que facilita a organitzacions socials un espai d'impacte públic a les terminals T1 i T2 per divulgar la seva activitat i altres actuacions que ajudin a la sensibilització de la societat.

Tant a la terminal T1 com a la T2, l'espai que se cedeix per a l'expositor solidari està situat a la zona pública d'arribades, un lloc d'alta concurrència de passatgers.

Les entitats socials que vulguin disposar d'aquest espai a les instal·lacions aeroportuàries ho han de sol·licitar amb almenys 30 dies d'antelació a través de l'Àrea de Beneficis i Projectes Socials de la Direcció d'Organització i Recursos Humans al correu electrònic bcpsas@aena.es, presentant la documentació que avali la seva activitat. Una vegada aprovada la proposta, Aena i l'organització adjudicatària signen el contracte administratiu de cessió d'instal·lacions per formalitzar l'actuació.

Les organitzacions han de complir , com a mínim, tres de les següents condicions: plantejar una campanya d'interès general, presentar una memòria i auditoria econòmica, pertànyer a una coordinadora o plataforma, disposar del Certificat d'avaluació dels principis de transparència i bones pràctiques de la Fundació Lealtad o tenir la Declaració d'interès públic.