Aena

Avisos de l'aeroport Barcelona-El Prat

Controls fronterers

Les noves mesures per reforçar les inspeccions a les fronteres exteriors de la UE poden causar retards en els controls fronterers, tant per sortir com per entrar al territori Schengen. Si has d’agafar un vol, acudeix amb prou antelació a l’aeroport.

En virtut dels canvis del Reglament de fronteres Schengen, els agents de fronteres han de comprovar els documents de viatge de totes les persones, incloent-hi els beneficiaris del dret a la lliure circulació, a les bases de dades pertinents, quan travessin les fronteres exteriors. La inspecció s’efectua tant a l’entrada com a la sortida dels llocs fronterers.

El Ministeri de l’Interior recomana als ciutadans de la Unió Europea que viatgin sempre proveïts de passaport biomètric o, en el cas dels espanyols, del DNI electrònic. Això els permetrà fer ús dels passos automatitzats ABC instal·lats als controls fronterers d’arribades dels aeroports Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, Palma de Mallorca, Màlaga-Costa del Sol, Alacant-Elx i Girona-Costa Brava.

Tecnologia de Beacons

Aena ha implantat a l'aeroport de Barcelona-El Prat la innovadora tecnologia de Beacons, que permetrà subministrar informació directa als passatgers sobre els seus vols, el temps de pas als filtres, ofertes comercials i altres serveis d'interès. A més, facilitarà a les companyies aèries la comunicació amb els seus passatgers en temps real quan es trobin als aeroports.

Els iBeacons o Beacons són petits dispositius que emeten senyals d'ona curta via Bluetooth que es reben en un telèfon intel·ligent o un dispositiu similar, i que requereixen la interacció amb una aplicació instal·lada, que, amb el Bluetooth actiu, podrà rebre aquest senyal, i oferir informació personalitzada.

Les notificacions, enviades a través de l'aplicació d'Aena, contribuiran a facilitar el pas del passatger per l'aeroport i millorar-hi l'experiència. La informació que el passatger rebrà, en temps real, inclou des de dades sobre el vol, el temps de pas als filtres, la documentació necessària abans de l'embarcament, ofertes comercials, un recordatori de la ubicació del seu vehicle a l'aparcament al viatge de tornada, etc.

L'aplicació d'Aena és gratuïta i és l'única aplicació oficial a Espanya sobre vols i aeroports d'Aena. Està disponible per a dispositius Android i iOS.