Aena

Avisos de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

Vaga del personal de seguretat

Si viatges des de o cap a l'Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat a partir del 9 d'agost, a causa de la vaga de l'empresa Trablisa, que presta serveis de seguretat, els temps per accedir al control de seguretat es poden veure incrementats. Per això, li preguem que tingui en compte les recomanacions incloses en el fitxer adjunt. La terminal T2C, on s'operen els vols d'Easyjet, obre les seves portes a les 4 a.m.

Tancament temporal del filtre de seguretat de vols regionals T1

Des de la nit del 31 d'octubre, el filtre de seguretat d'accés a vols regionals situat a la planta 1-Sud de la terminal T1 quedarà tancat durant el període d'obres d'adequació de la zona d'embarcament del Dic Sud. S'haurà accedir a la zona d'embarcament pels filtres de seguretat situats a la planta 3 o a la planta 1-Nord-Corredor Aeri Barcelona-Madrid.

Controls fronterers

Les noves mesures per reforçar les inspeccions a les fronteres exteriors de la UE poden causar retards en els controls fronterers, tant per sortir com per entrar al territori Schengen. Si has d’agafar un vol, acudeix amb prou antelació a l’aeroport.

En virtut dels canvis del Reglament de fronteres Schengen, els agents de fronteres han de comprovar els documents de viatge de totes les persones, incloent-hi els beneficiaris del dret a la lliure circulació, a les bases de dades pertinents, quan travessin les fronteres exteriors. La inspecció s’efectua tant a l’entrada com a la sortida dels llocs fronterers.

El Ministeri de l’Interior recomana als ciutadans de la Unió Europea que viatgin sempre proveïts de passaport biomètric o, en el cas dels espanyols, del DNI electrònic. Això els permetrà fer ús dels passos automatitzats ABC instalĀ·lats als controls fronterers d’arribades dels aeroports Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, Palma de Mallorca, Màlaga-Costa del Sol, Alacant-Elx i Girona-Costa Brava.