Control d'avifauna

El principal sistema utilitzat per l'aeroport per al control de la població d'aus al recinte aeroportuari és l'ús d'aus rapinyaires.

En el mateix recinte o en l'àrea d'influència, l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat conviu amb àrees naturals incloses en el Pla d'Espais d'Interès Natural, com La Ricarda-Ca L'Arena, El Remolar-Filipinas i la llacuna de La Murtra, i amb Zones d'Especial Protecció per a Aus en les quals s'inclou, a més de les esmentades, els espais del Litoral del Prat i Els Reguerons.

La convivència d'operacions d'aterratge i enlairament d'aeronaus i la presència d'aus al Delta obliga a l'aeroport a disposar protocols i serveis que garanteixin la seguretat de les aeronaus. El principal sistema utilitzat per l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat per al control de la població d'aus al recinte aeroportuari és l'ús d'aus rapinyaires. Aquest servei té una sèrie d'avantatges com no alterar l'ecosistema existent al recinte de l'aeroport, no molestar en el funcionament habitual del mateix, i, sobretot, una fiabilitat òptima ja que, al contrari dels altres mètodes, les aus mai s'acostumen a la presència dels seus depredadors naturals.